Visie en missie

IMG_5711

Nieuwkomers moeten in België een nieuw leven kunnen opbouwen. Ze hebben heel wat talenten en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Ze zijn bij aankomst gemotiveerd en gedreven. Ze willen iets maken van hun leven.

Spijtig genoeg kent hun integratieparcours heel wat uitdagingen. Ze blijven door een traag lineair traject vaak veel te lang aan de zijlijn van onze samenleving staan.

Bovendien is er nood aan een andere manier van kijken naar ‘de vluchteling’. Iedere vluchteling heeft zijn eigen verhaal, het is door hen in contact te brengen met de maatschappij en met een minder eenzijdige blik naar migratie te kijken dat er op een andere manier over gesproken kan worden, zonder te polariseren of het publieke debat te vergiftigen. Weg van het indringer frame. Het slachtofferframe getuigt van een empathie, maar medelijden hebben met de migrant hoeft niet altijd positief voor hem of haar uit te draaien. Er is vooral nood aan constructieve oplossingen.

We willen hen met de projecten van Khabaz bij die samenleving betrekken door een plaats van inclusie en ontspanning te zijn. Een plek waar mensen zichzelf durven en kunnen zijn, een plek waar mensen niet ‘alsof’ moeten doen. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ook op een moeilijke dag, ook in een moeilijkere periode van hun leven. Een plek waar dingen ontstaan en kansen worden gecreëerd.

Ecologisch

IMG_5790

Duurzaamheid is niet nieuw maar wordt wel dringend. Overal om je heen duwen sectoren en disciplines hun duurzaamheidsverhaal richting circulariteit. Ook Khabaz springt enthousiast op deze kar. We willen alles en iedereen een 2de leven geven.
We maken zoveel mogelijk gebruik van tweedehands speelgoed, bouwen speelinstallaties met recup-materiaal, kiezen voor duurzaam verpakkingsmateriaal, gaan aan de slag met voedseloverschotten. Wanneer we zelf overschotten hebben, brengen we ze naar mensen die een goede maaltijd kunnen gebruiken zoals de daklozenopvang. 

Doelstellingen

Food & Stories

Eten en verhalen. Een mooie combinatie, toch? Door mensen kennis te laten maken met de smaken en geuren van iemands thuisland willen we conversaties stimuleren die ervoor zorgen dat we elkaar beteren leren kennen, elkaar begrijpen en verbinding creëren. En dit in een fijne omgeving waar kinderen heel erg welkom zijn.

IMG_5788

Taaloefenkansen
Ontmoeten & Omarmen

We bieden anderstalige nieuwkomers de kans om  de Nederlandse taal te oefenen, onze samenleving te leren kennen en hun sociale netwerk te vergroten. Tegelijkertijd stimuleren we locals om onze diverse samenleving te omarmen. Khabaz vormt een brug tussen de verschillende gemeenschappen door te focussen op de gelijkenissen. Vandaaruit is er de ruimte om met respect de verschillen te leren kennen.

abab7d01-5b7a-4641-9984-89251ed1a26e

Winst


En weet je wat? Alle winst investeren we terug in buurtprojecten die onze visie ondersteunen en hieraan willen meewerken. 

IMG_6009

dus kom je mee ontdekken en proeven van nieuwe smaken en cultuur? kom je mee bouwen aan een warm nest?

heb je ideeën voor projecten en wil je samen brainstormen?

heb je een fijne bijdrage of wil je op de hoogte blijven?

we heten iedereen van harte welkom!